Use cases

Rösta med tvåvägs-SMS

Alltid undrat hur det går till bakom kulisserna när du ska rösta på något i ett tv-program? Produktionsbolaget FremantleMedia som står bakom succé tv-programmet Masked Singer använder sig av SMS för att samla in röster i sitt program.

Alltid undrat hur det går till bakom kulisserna när du ska rösta på något i ett tv-program? Produktionsbolaget FremantleMedia som står bakom succé tv-programmet Masked Singer använder sig av SMS för att samla in röster i sitt program.

Hur går det till att rösta via SMS?

Vi är nog många som har deltagit i olika tv-program som Melodifestivalen, Bingolotto eller P3 Musikhjälpen. Men kanske inte riktigt tänkt över hur det fungerar i praktiken, förrän en själv är i behov av liknande lösning. Att rösta på ett alternativ må verka enkelt, men bakom kulisserna så kan det vara lite mer komplicerat då det finns några olika faktorer att ta hänsyn till.

Vem vill du rösta vidare?
Svara 1 för Kameleonten
Svara 2 för Pandorna
Svara 3 för Skelettet

I och med att det finns rörliga faktorer som ständigt förändras under ett tv-program så är sekunderna ofta dyrbara för ett produktionsbolag. Det var så det kom sig att FreMantle hörde av sig till oss för att undersöka möjligheten om att sköta röstningen för Masked Singer via SMS.

Vilka är FreMantle och vad löser detta för dem?

Fremantle är ett kreativt produktionsbolag som producerar några av Sveriges största tv-program som Idol, Masked singer, Talang, Bonde söker fru, Vem bor här samt Grand Designs Sverige. De är ett av världens största produktionsbolag och en global innehållsproducent som varje år levererar över 12 000 timmar av underhållning runt om i hela världen.

FreMantle tog kontakt med oss i slutet på säsongen av tv-programmet Masked Singer, då deras existerande lösning hade haft lite problem. De var i akut behov av att lösa ett system för röstning snabbt, för de program som var kvar att spela in. Så vi pratade igenom hur en sådan lösning kan se ut, vilka behov som de har och hur 46elks API kan möjliggöra för dem att rösta med SMS.

Vem vill du se som vinnare i Masked Singer 2024?
Svara 1 för Kameleonten
Svara 2 för Pandorna

Hur kan jag skapa en liknande lösning?

Om du kan koda, så är det möjligt att bygga en egen lösning som liknar den Fremantle använt sig av. Det du behöver är att skaffa ett 46elks konto, ta en kik på vår dokumentation för att förstå hur tvåvägs-SMS fungerar, skriva kod för att skicka ut SMS samt ta emot dem och en server. Sedan är det fritt fram att börja rösta!

Vi hjälpte dem att bygga en egen lösning

Om ni, som FreMantle inte har någon som kan koda internt, så står vi gärna till tjänst och bygger det åt er! Det var det vi gjorde åt FreMantle så att de kunde få göra sitt jobb, som de är bra på, så gör vi det vi är bra på - Skapa tekniska lösningar som alla kan använda.

Om ni är i behov av en skräddarsydd lösning, så ta gärna kontakt med oss