46elks - Ett av Sveriges gasellföretag

46elks har blivit utnämnt till ett av de snabbast växande företagen 2022 av Dagens industri. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

46elks tillhandahåller ett SMS-API och applikationer som gör det enkelt för verksamheter att automatisera kommunikation.

-– Vi är stolta över den här utmärkelsen. Vi satsar på fortsatt kraftig tillväxt de kommande åren bland annat genom nyutveckling och rekrytering av fler duktiga medarbetare. Vi fokuserar på att fortsätta leverera tjänster till nordiska startups och scaleups, säger 46elks VD Victoria Wagman.

Johannes Ridderstedt, grundare och CTO menar att en av framgångsfaktorerna är att API-tjänsten för SMS och telefoni har en stabil och robust infrastruktur och att det är enkelt att komma igång.

Teknikchef, Johannes Ridderstedt på Gasell galan

Om 46elks

46elks tillhandahåller en kommunikationsplattform som företag kopplar sin egen mjukvara till över internet, vilket gör det möjligt att automatiskt exempelvis skicka och ta emot SMS för schemaläggning av personal och schemaläggning av automatiska utskick med påminnelser. Ingen API-tjänst har så låga trösklar för att komma igång som 46elks.

Sedan bolaget grundades har 46elks förmedlat fler än 150 miljoner SMS, hjälpt mer än 3000 utvecklare skicka SMS programmatiskt och har idag över 400 kunder, framförallt startups i Sverige och har sitt huvudkontor i Uppsala.

För mer information, vänligen kontakta:

Victoria Wagman, VD
victoria@46elks.com
076-686 92 06

Johannes Ridderstedt, grundare och CTO
johannesl@46elks.com
070-450 84 49